Україна отримала останній транш допомоги США загальною вартістю $4,5 млрд

Субота, 17 вересня 2022, 14:16

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль у суботу підтвердив отримання українським бюджетом гранту в розмірі 1,5 мільярда доларів – це останній транш допомоги США загальним обсягом 4,5 мільярда доларів.

Як повідомляє "Європейська правда", про це Шмигаль написав у Twitter.

"До державного бюджету України надійшов грант у розмірі $1,5 млрд. Це останній транш з $4,5 млрд від США з Цільового фонду Світового банку. Кошти буде спрямовано для відшкодування бюджетних витрат на пенсійні виплати та програми соцдопомоги", – зазначив він.

Нагадаємо, про виділення коштів Агентство США з міжнародного розвитку оголосило ще на початку серпня. Перший транш у розмірі три мільярди доларів надійшов до бюджету України того ж місяця.

Загальна підтримка бюджету України з боку США з початку повномасштабного вторгнення РФ становитиме 8,5 мільярда доларів. Кошти пішли на постачання газу та електроенергії до критичної інфраструктури, а також виплати лікарям, вчителям та іншим бюджетним працівникам.

Нагадаємо, у липні Палата представників США ухвалила законопроєкт про оборонний бюджет США на 2023 рік, який передбачає виділення 1 млрд доларів для забезпечення безпеки України. Того ж місяця CША виділили нове фінансування на гуманітарну та кризову підтримку України.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: