Делегації Китаю все ж дозволили відвідати прощання з Єлизаветою II

Понеділок, 19 вересня 2022, 08:36

Керівники парламенту Великої Британії все ж таки дозволили китайській делегації відвідати Вестмінстер-хол у Лондоні, де проходить церемонія прощання з королевою Єлизаветою II.

Про це пише Politico, повідомляє "Європейська правда".

Віцепрезидент Ван Цішань та троє інших представників уряду Китаю були запрошені до Вестмінстер-холу в неділю вдень.

У четвер повідомлялося, що спікер Палати громад Ліндсей Гойл відхилив прохання представників китайського уряду бути присутнім на церемонії через санкції Пекіна щодо семи британських парламентаріїв.

Послу Китаю в Сполученому Королівстві Чжену Цзегуану минулого року заборонили з'являтися в парламенті через санкції, які Китай наклав на депутатів та їхніх колег, яких він звинуватив у поширенні "брехні та дезінформації" про порушення прав людини в Сіньцзяні.

Доступ до Вестмінстер-холу не є винятковою юрисдикцією спікера Палати громад, ним розпоряджаються також спікер Палати лордів Джон Макфолл і лорд-камергер, який призначається монархом. У суботу парламентська влада оголосила, що китайську делегацію таки допустять на церемонію.

Заборона на вхід до парламенту посла Китаю залишається чинною.

Нагадаємо, похорон Єлизавети II відбудеться 19 вересня. На церемонії очікують близько 2000 осіб.

У неділю прем’єр-міністр України Денис Шмигаль та перша леді Олена Зеленська вшанували королеву Єлизавету ІІ у Вестмінстер-холі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: