До МЗС Молдови викликали посла Білорусі через заяви Лукашенка

Понеділок, 19 вересня 2022, 12:22

МЗС Молдови викликало посла Білорусі в Кишиневі для надання пояснень у зв'язку з нещодавніми заявами самопроголошеного президента Александра Лукашенка. 

Про це повідомило видання Newsmaker, пише "Європейська правда".

Речник молдовського міністерства Даніель Воде зазначив, що послу буде представлена ​​принципова позиція про те, що "громадяни Республіки Молдова рішуче засуджують війну Росії проти України".

Міністерство висловило жаль "з приводу ролі Білорусі в сприянні російській військовій агресії проти України та неодноразового просування в публічному просторі повідомлень, спрямованих на створення дезінформації та фейків". 

"Республіка Молдова та країни-партнери діють відповідально та у суворій відповідності до норм міжнародного права", – сказав Даніель Воде.

Напередодні Лукашенко заявив, що США "підштовхують" Європу до військового протистояння з РФ на території України.

За його словами, єдиним бенефіціаром воєнного конфлікту на території України є Америка. "Сьогодні Україна, завтра буде Молдова чи країни Балтії, Польща чи Румунія. Штати роздмухують війну в Косові, намагаючись тиснути на Сербію, підкидають вугілля в тліючі протиріччя в Карабаху, каламутять воду в Сирії. Про Україну я вже сказав. Не все просто в Афганістані та сусідніх державах", - заявив Лукашенко.

Нагадаємо, ЄвроПравда публікувала едіторіал із закликом припинити дипломатичні відносини з режимом Лукашенка Досить симуляції. Чому Україна має розірвати відносини з Білоруссю Лукашенка

Також на цю тему: Українська стратегія щодо Білорусі: що Київ має змінити якнайшвидше.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.