Трюдо: Путін і його співучасники мають бути покарані за воєнні злочини в Україні

Понеділок, 19 вересня 2022, 13:45

Прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо заявив у неділю, що знайдені в Україні масові поховання є свідченням воєнних злочинів Росії, і необхідно притягнути РФ до відповідальності за її дії.

Про це повідомило агентство Reuters, пише "Європейська правда".

Трюдо, який приїхав до Лондона на похорон королеви Єлизавети, сказав журналістам, що він зустрічався з прем'єр-міністром Великої Британії Ліз Трасс, і що вторгнення Росії в Україну було однією із тем їхнього обговорення.

"Очевидно, що Велика Британія та Канада - це дві серед найсильніших країн, які виступили на підтримку України, та виступили проти незаконних дій Росії", - сказав Трюдо.

За його словами, дії РФ "все частіше явно включають воєнні злочини, включають абсолютно неприйнятні злочини, чи то те, що ми знайшли в Бучі, чи виявлення масових поховань на відвойованих Україною територіях".

"Необхідне належне розслідування та прозорість, і Владімір Путін, його прихильники та російські військові мають бути притягнуті до відповідальності за звірства, які вони здійснювали та продовжують здійснювати в Україні", - сказав Трюдо.

Після виявлення сотень могил в Ізюмі Чехія, яка головує у ЄС, закликала створити міжнародний трибунал у справі про вторгнення Росії в Україну.

У четвер голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн заявила, що хоче, аби президент РФ Владімір Путін постав перед Міжнародним кримінальним судом за воєнні злочини в Україні.

Президентка Грузії Саломе Зурабішвілі назвала воєнними злочинами та засудила звірства Росії, скоєні у звільненому від окупаційних військ Ізюмі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.