Британія у 2023 році збереже рівень військової допомоги Україні – прем'єрка

Вівторок, 20 вересня 2022, 09:08

Велика Британія у 2023 році надаватиме Україні ту ж підтримку або навіть перевищить обсяг військової допомоги, наданої Україні 2022 року.

Про це прем'єр-міністр Великої Британії Ліз Трасс сказала після зустрічі з президентом США у Лондоні, пише "Європейська правда" з посиланням на Sky News.

Очікується, що під час своєї першої закордонної поїздки як прем'єр-міністра на Генасамблею ООН Трасс вкаже на успіх українського контрнаступу як на доказ того, що український народ може зробити за підтримки інших демократичних країн.

"Моє послання народу України таке: Велика Британія й надалі підтримуватиме вас на кожному кроці. Ваша безпека – це наша безпека", – сказала вона.

Очікується, що Трасс скористається поїздкою, щоб наголосити на довгостроковій прихильності Британії до України, а також наголосить на необхідності усунення енергетичної залежності від Росії.

Коли прем'єрку запитали, що вона сподівається отримати від зустрічі з президентом США, вона відповіла журналістам: "Питання номер один – це глобальна безпека: переконатися, що ми зможемо колективно впоратися з російською агресією і забезпечити, щоб Україна перемогла, а Путін – ні".

Британія вже є другим за величиною військовим донором України, виділивши у 2022 році 2,3 млрд фунтів стерлінгів та надавши сотні ракет, систем ППО та нелетального військового обладнання.

Раніше Трасс провела перші телефонні розмови з лідерами Франції та Польщі та домовилась продовжувати підтримку України.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.