Угорщина готова виконати вимоги для розблокування 7,5 мільярда євро - міністерка юстиції

Вівторок, 20 вересня 2022, 11:02

Угорщина готова виконати узгоджені з Європейською комісією заходи для розблокування 7,5 мільярда євро фінансування.

Про це заявила міністерка юстиції Юдіт Варга у Брюсселі, пише "Європейська правда".

"У нас був напружений період переговорів і їхній підсумок дуже конструктивний та орієнтований на спільне рішення. Тому Угорщина запропонувала 17 заходів, які здатні владнати занепокоєння в рамках процедури невідповідності", - сказала Варга.

За її словами, заходи були затверджені Єврокомісією у неділю і Угорщина повністю прихильна їх виконанню. "Вони мають на меті покращення боротьби з корупцією", - сказала міністерка.

Вона також зазначила, що вказані вимоги мають бути виконані протягом трьох місяців, але зауважила, що може знадобитися більше часу.

"Єврокомісар Ган сказав, що вони попросили країни-члени бути конструктивними у цей період, тому що потрібен час. Навіть у разі швидкого затвердження заходів потрібен час для заснування інституцій, нового персоналу", - додала вона.

Нагадаємо, Європейська комісія 18 вересня рекомендувала не виділяти Угорщині 65% коштів (7,5 млрд євро) за трьома програмами з ключового фонду ЄС через проблеми з верховенством права. Водночас Єврокомісія заклала основу для можливого компромісу, який дозволить Будапешту зберегти гроші.

Наступного дня міністерка юстиції Угорщини Юдіт Варга внесла до парламенту пакет законопроєктів, спрямованих на виконання вимог Єврокомісії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.