У Німеччині через санкції ЄС заблоковані активи росіян на загалом 4,8 млрд євро

Середа, 21 вересня 2022, 13:06

Станом на середину вересня загальна вартість активів, які заморозили у Німеччині у зв’язку із санкціями Євросоюзу проти Росії, сягала 4,88 млрд євро.

Як повідомляє Spiegel, такі дані станом на 16 вересня наводить федеральне міністерство юстиції, пише "Європейська правда".

Цифра 4,88 млрд фігурує у брифінгу міністерства для парламенту. 

У цій же доповіді відзначили, що відстеження активів підсанкційних росіян є складним процесом, а дотримання рішення про замороження активів значною мірою залежить від приватних організацій, як банки, страхові компанії та інші економічні агенти. 

У випадку таких активів як об’єкти нерухомості або яхти органи влади зазвичай втручаються тоді, коли мають конкретні докази зв’язку із санкційною особою. Дуже часто реальний власник "ховається" за реєстрацією майна на офшорну компанію чи сторонню особу, і тоді через німецькі реєстри запідозрити зв’язок з ним неможливо.

Як повідомлялося, 21 вересня у Баварії проводять обшуки у маєтку підсанкційного російського олігарха Алішера Усманова, особи з близького оточення Путіна. Його підозрюють у відмиванні коштів та ухиленні від сплати податків.

У квітні в Німеччині через санкції заарештували розкішну яхту сестри Усманова.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.