Мер Будапешта вважає, що Єврокомісія не повинна знімати з Угорщини покарання на 7,5 млрд євро

Четвер, 22 вересня 2022, 18:27

Мер Будапешта Гергей Карачонь, який перебуває в опозиції до угорської влади, вважає, що Європейська комісія не повинна схвалювати її дії, спрямовані на розблокування 7,5 мільярда євро фінансування.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Euractiv.

Як пояснив Карачонь у середу на пресконференції, запропоновані Єврокомісією заходи на гарантують, що кошти з фондів ЄС отримає угорська столиця, на яку припадає 40% валового внутрішнього продукту.

"Наразі, якщо врахувати, що запропонував уряд, лише незначна частина фондів надійде до Будапешта. Саме тому ми стверджуємо, що Європейська комісія не повинна приймати цю пропозицію", – заявив він.

Мер Будапешта додав, що в разі відсутності домовленості між Угорщиною та Єврокомісією намагатиметься переконати Брюссель виділити кошти прямо місцевій владі та неурядовим організаціям.

Угорщина готова виконати вимоги для розблокування 7,5 мільярда євро - міністерка юстиції

"Нам потрібна відповідь цій ультраправій популістській політиці, яка кидає виклик найосновоположнішим європейським цінностям", – сказав Карачонь.

Нагадаємо, Європейська комісія 18 вересня рекомендувала не виділяти Угорщині 65% коштів (7,5 млрд євро) за трьома програмами з ключового фонду ЄС через проблеми з верховенством права. Водночас Єврокомісія заклала основу для можливого компромісу, який дозволить Будапешту зберегти гроші.

Наступного дня міністерка юстиції Угорщини Юдіт Варга внесла до парламенту пакет законопроєктів, спрямованих на виконання вимог Єврокомісії.

Більше читайте тут: Закони за 7,5 млрд євро. Як Орбан отримає гроші ЄС і продовжить "війну" за розпад Союзу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.