"Референдуми" на окупованих територіях України неприйнятні – глава МЗС Румунії

П'ятниця, 23 вересня 2022, 09:53

Рішення Росії підтримати організацію так званих референдумів на окупованих територіях України є абсолютно неприйнятним.

Про це заявив міністр закордонних справ Румунії Богдан Ауреску під час засідання Ради безпеки ООН щодо України, пише "Європейська правда" з посиланням на Euractiv.

Ауреску засудив нещодавню ескалацію, викликану підтримкою Росією "референдумів" та новими загрозами застосування ядерної зброї.

"Я також підтвердив підтримку Румунією незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України в її міжнародно визнаних кордонах і виступив за якнайшвидше ухвалення нового суттєвого пакету санкцій ЄС проти Росії у відповідь на недавню ескалацію", — заявив Ауреску.

Міністр закордонних справ підтвердив давню відданість Румунії сприянню дотриманню міжнародного права як фундаментальної опори своєї зовнішньої політики та заявив, що неприпустимо, щоб дії постійного члена Ради Безпеки, а саме Росії, ставили під загрозу міжнародні правові норми.

23 вересня маріонетки Кремля на окупованих частинах Донецької, Луганської областей та Мелітополя повідомили, що розпочали "референдуми" щодо приєднання до Росії.

Нагадаємо, міністри Групи семи після зустрічі у Нью-Йорку виступили зі спільною заявою, у якій засудили останні ескалаційні кроки Російської Федерації у війні проти України.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.