Генсек НАТО попередив Росію про "тяжкі наслідки" застосування ядерної зброї

П'ятниця, 23 вересня 2022, 17:34

За словами генерального секретаря Північноатлантичного альянсу Єнса Столтенберга, Росії відомо про "тяжкі наслідки", які настануть у разі застосування нею ядерної зброї в Україні.

Як повідомляє "Європейська правда", про це Столтенберг сказав в інтерв’ю CNN.

США кілька місяців попереджають Росію про наслідки застосування ядерної зброї - WP

"Вони (Росія) знають, що будуть тяжкі наслідки. Я не буду ретельно розповідати про те, як саме ми відреагуємо. Це залежатиме від того, яку саме зброю масового ураження вони можуть використати", – зазначив генсек НАТО.

Він додав, що такі заяви західних посадовців спрямовані на те, щоб запобігти можливому використанню ядерної зброї з боку Росії.

"Річ у тім, що ймовірність будь-якого використання ядерної зброї досі низька, але потенційні наслідки цього є настільки великими, що ми, відповідно, маємо сприймати це (погрози) серйозно. І риторика, погрози, які Путін знову й знову висуває, посилюють напруження, є небезпечними й бездумними", – додав Столтенберґ.

Дуда - Росії: У США також є кнопки, які запускають ядерні ракети

Як відомо, вранці 21 вересня президент РФ Владімір Путін оголосив у Росії часткову мобілізацію та заявив, що "не блефує" погрозами застосування ядерної зброї, при цьому стверджуючи, ніби ядерні погрози почалися з боку країн Заходу, а не Кремля. 

Західні лідери засудили ядерну риторику Путіна, назвавши її небезпечною ескалацією та "брязканням зброєю".

Дивіться також: Що буде у разі ядерного удару РФ? Яку відповідь США та колективний Захід дадуть Путіну?

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.