Британія ввела нові санкції проти РФ і викликала посла

П'ятниця, 30 вересня 2022, 18:45

Британський уряд у п’ятницю у відповідь на анексію Росією українських територій запровадив нові санкції проти РФ.

Про це повідомляє "Європейська правда".

Згідно з новими санкціями, як стверджується на сайті британського уряду, Росія втратить доступ до основних західних послуг, від яких вона залежить. Серед них: ІТ-консультації, архітектурні послуги, інженерні послуги та юридичні консультаційні послуги щодо певної комерційної діяльності.

США розширили санкції проти РФ: у чорному списку – російські топ-посадовці та їхні сім’ї

Росія сильно залежить від західних країн щодо юридичних послуг: 85% усіх юридичних послуг імпортуються з країн "Групи семи" – враховуючи, що Лондон є міжнародним юридичним центром, на Британію припадає 59% цього імпорту. 

Також будуть заборонені послуги ІТ-консультантів, включаючи розробку ІТ-систем і програмних додатків. 

Велика Британія також забороняє експорт майже 700 товарів, які мають вирішальне значення для промислового та технологічного потенціалу Росії. Минулого року імпорт із Британії до РФ склав понад 200 мільйонів фунтів стерлінгів. 

Міністр закордонних справ Британії Джеймс Клеверлі такоє викликав російського посла Андрея Келіна, щоб висловити йому найрішучіший протест проти незаконної анексії суверенної української території.

"Велика Британія категорично засуджує заяву Путіна про незаконну анексію території України. Ми ніколи не визнаємо результатів цих фіктивних референдумів чи будь-якої анексії української території. Російський режим має бути притягнутий до відповідальності за це огидне порушення міжнародного права", - заявив Клеверлі.

Як повідомлялося, Велика Британія також ввела санкції проти голови Центробанку РФ Ельвіри Набіулліної. 



Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.