В Міноборони Польщі заявили про істотний ризик війни з РФ у період 3-10 років

Середа, 7 вересня 2022, 09:50

В Міноборони Польщі заявили, що існує поважний ризик війни з Росією у період 3-10 років, тому необхідно максимально підготувати польське військо.

Про це заявив заступник міністра оборони Польщі Марцін Оцепа, повідомляє "Європейська правда" з посиланням на PAP.

В інтерв’ю із заступником міністра оборони порушувалося питання проєкту держбюджету на наступний рік, у якому заплановані рекордні витрати на армію – понад 97 мільярдів злотих. Заступника голови Міноборони запитали, скільки коштів планується витратити новим позабюджетним механізмом, тобто Фондом забезпечення Збройних Сил.

"Ми оцінюємо, що ця сума становитиме 30-40 мільярдів злотих. Сума не визначена, оскільки йдеться про інструмент, який залежить від фінансових ринків", – пояснив Оцепа. На запитання, що буде фінансуватися з бюджету, а що з фонду, він зауважив: "Ми повинні враховувати геополітичну реальність".

"Є серйозний ризик війни з Росією в період від 3 до 10 років. Все залежить від того, як закінчиться конфлікт в Україні, але ми оцінюємо, що саме стільки років Росії знадобиться для цього. Ми маємо використати цей час для максимального переозброєння польської армії і вибачте мене, але це зовсім другорядне питання щодо того, як бухгалтери розраховуватимуть ці витрати", – сказав заступник голови Міноборони.

"Наше завдання як можновладців знайти ці гроші і добре їх витратити", - додав він.

Раніше повідомлялося, що у Польщі побоюються проникнення ДРГ з території України.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: