Орбан після зустрічі із Шольцом у Берліні: "Він усе ще живий. Я - теж"

Вівторок, 11 жовтня 2022, 09:06

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан у понеділок зустрівся в Берліні з канцлером Німеччини Олафом Шольцом і назвав переговори "плідними".

Про це пише Spiegel, повідомляє "Європейська правда".

"Я радий повідомити вам, що він (Шольц) усе ще живий. Я - теж", - сказав він після зустрічі в канцелярії, яка, за його словами, тривала дві години.

Орбан не повідомив подробиць переговорів, але сказав, що обидві сторони залишилися задоволені зустріччю і всі складні питання були розглянуті.

Канцелярія Шольца на своєму сайті опублікувала лише анонс зустрічі, жодної заяви після неї не було.

Спільна пресконференція навіть не була запланована, і це незвично, оскільки зустрічі з журналістами завжди проводяться після візитів глав урядів країн-членів Європейського Союзу.

У неділю Орбан також зустрічався з колишньою канцлеркою Ангелою Меркель і колишнім прем'єр-міністром землі Північний Рейн-Вестфалія та нинішнім речником із закордонних справ ХДС у Бундестазі Арміном Лашетом. Офіс Меркель не коментував змісту бесіди.

Нагадаємо, міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто цього тижня, імовірно, знову відвідає Москву з візитом, розриваючи європейську дипломатичну ізоляцію РФ.

У липні Сійярто став першим з початку вторгнення посадовцем, який відвідав Москву не для мирних переговорів, а для вирішення двосторонніх питань. Досі ніхто інший з міністрів держав ЄС не повторював такий крок.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.