На норвезькому кордоні затримали росіянина, який перевозив у багажі дрони

Четвер, 13 жовтня 2022, 21:16

Поліція північного норвезького району Фіннмарк повідомила про затримання 50-річного громадянина Росії, який перевозив у багажі безпілотники та використовував їх для незаконної зйомки.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на NRK.

У поліції розповіли, що ще 11 жовтня в місті Стурскуг зупинили для митного огляду росіянина, який виїжджав із Норвегії. У багажі знайшли два дрони, а також кілька електронних носіїв запису.

Чоловіку висунули обвинувачення в порушенні санкцій, запроваджених після повномасштабного вторгнення Росії в Україну. Прокуратура Норвегії стверджує, що затриманий використовував безпілотники для фільмування.

Правоохоронці звернулися до суду з проханням арештувати росіянина на два тижні через ризик ухилення від відповідальності. Там не виключають, що йому можуть бути висунуті додаткові обвинувачення.

Як відомо, після вибухів на "Північних потоках" у Балтійському морі в Норвегії повідомляли про кілька підозрілих безпілотників біля енергетичної інфраструктури. Її охорону було посилено із залученням військових.

Нагадаємо, біля газонафтоносної області Halfdan B у Північному морі, що біля Данії, на початку жовтня вперше були помічені неупізнані безпілотники.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: