Маск підтвердив небажання платити за Starlink в Україні і натякнув, що ображений на посла Мельника

доповнено
П'ятниця, 14 жовтня 2022, 13:28

Керівник компанії SpaceX Ілон Маск підтвердив інформацію у ЗМІ про те, що компанія просить Пентагон надалі забрати на себе витрати на обслуговування терміналів супутникового зв’язку Starlink для України, а також натякнув, що ображений на українського посла Андрія Мельника.

Про це повідомляє "Європейська правда". 

"SpaceX не просить компенсувати витрати, які вже були, але й не може безстроково оплачувати вже наявну систему та ще кілька тисяч терміналів, для яких обсяг використання даних майже в сотню разів перевищує типовий обсяг домогосподарства, Це необгрунтовано", - цитує його Reuters.

Також Ілон Маск прокоментував твіт кореспондента, який звернув увагу, що звістка про повідомлення SpaceX до Пентагону щодо оплати роботи Starlink для України з’явилась за кілька днів після скандалу довкола "мирного плану" від Маска. Серед багатьох інших дописувачів на ідеї Маска відреагував посол у Німеччині Андрій Мельник, порадивши йому "йти до біса".

"Ми лише виконуємо його пораду", - написав Маск у відповіді на твіт.

 

Зазначимо, у матеріалі CNN йдеться, що відповідний лист компанії до Пентагону був надісланий "минулого місяця" - відповідно, у вересні, тоді як хвиля обурення через пропозицію Маска піти на поступки РФ щодо України - коли й з’явився недипломатичний коментар Мельника - здійнялася на початку жовтня. 

 

При цьому 12 жовтня після твіту міністра цифрової трансформації Михайла Федорова про те, що Starlink життєво необхідні для української інфраструктури, Маск відповів йому словами: "Будь ласка. Радий підтримувати Україну". 

Також з'являлась інформація про несподівані масштабні перебої з роботою Starlink під час українського контрнаступу на півдні наприкінці вересня. Схоже, йшлося про раніше окуповані території, куди українські військові заходили під час боїв, і можливо, що це було пов’язано із запобіжниками від нецільового використання Starlink російськими силами. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: