Уряд Франції оштрафували на рекордні 20 млн євро через забруднення повітря

Понеділок, 17 жовтня 2022, 20:27

Державна рада Франції (вищий адміністративний суд країни) в понеділок зобов'язала державу виплатити рекордний штраф у розмірі 20 мільйонів євро за недостатньо швидкі дії проти забруднення повітря, яке щороку призводить до десятків тисяч смертей у Франції.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Le Figaro.

Штраф охоплює період з 12 липня 2021 року по 12 липня 2022 року, тобто по 10 мільйонів євро за півріччя. Державна рада Франції констатувала, що вжиті урядом заходи не призвели до достатнього очищення повітря у великих містах.

"На сьогоднішній день заходи, вжиті державою, не гарантують, що якість повітря покращиться таким чином, що граничні показники забруднення будуть дотримані в найкоротші терміни", – йдеться в рішенні вищого адміністративного суду Франції.

Проти уряду Німеччини позиватимуться через забруднення повітря

Там зазначають, що смертність, пов'язана із забрудненням атмосферного повітря, залишається високою у Франції, зокрема 40 тисяч смертей щорічно пов'язані із вдиханням дрібних шкідливих часточок у повітрі.

Штраф буде поділено між державними органами, які борються із забрудненням повітря, крім того, 50 тисяч євро будуть виплачені асоціації "Друзі Землі", яка вперше звернулася до Державної ради у 2017 році.

Нагадаємо, у серпні минулого року Францію вже зобов’язали виплатити 10 мільйонів євро за те, що вона недостатньо посилила свої заходи щодо боротьби із забрудненням протягом першої половини 2021-го.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: