Кримінальний авторитет Сербії заявив, що є членом партії Вучича і співпрацював із владою

Середа, 19 жовтня 2022, 18:02

Лідер сербського організованого злочинного угруповання Велько Белівук, відомий як Веля Неволя, заявив у суді, що пов’язаний із Сербською прогресивною партією (SNS) чинного президента країни Александара Вучича.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на N1.

Белівук заявив у спеціальному суді Белграда, де його судять за низку кримінальних злочинів, що він є членом партії та разом зі своїми знайомими "надавали державі різноманітні послуги – перешкоджали зустрічам, розганяли демонстрації, а також зносили приватні будинки".

За словами кримінального авторитета, після звільнення із затримання у 2019 році йому передали нібито наказ від "боса" (під ним мався на увазі Вучич) про те, що потрібно створити нове угруповання.

Це угруповання, стверджує Белівук, пізніше брало участь в охороні церемонії інавгурації Вучича. Зв'язок із Вучичем він підтримував через "довірену особу", в лояльності якої пізніше засумнівався.

Сербська влада майже не коментувала заяви Белівука про його зв’язок із Вучичем. Сербські таблоїди (приміром, видання Kurir) взагалі не згадали суду над кримінальним авторитетом, але при цьому публікували раніше інтерв’ю з іншими членами угруповання.

А лідер парламентської групи "Александар Вучич – разом можемо зробити все" Міленко Йованов у середу взагалі звинуватив опозицію в тому, що вона приверненням уваги до заяв Белівука нібито прагне його виправдати.

Белівука та його спільника Марко Мільковича було арештовано у лютому 2021 року. Кримінальне угруповання, яке вони очолювали, підозрюють у скоєнні тяжких кримінальних злочинів – убивств, зґвалтувань, викрадень, торгівлі зброєю та наркотиками.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: