Латвія перевірятиме політичні погляди росіян, які хочуть зберегти посвідку на проживання – глава МЗС

П'ятниця, 21 жовтня 2022, 21:39

Міністр закордонних справ Латвії Едгарс Ринкевичс заявив, що в країні будуть перевіряти всіх росіян, які проживають на постійній або тимчасовій основі, а частині з них після таких перевірок, імовірно, не продовжать посвідку на постійне проживання (ППП).

Як повідомляє "Європейська правда", про таке Ринкевичс сказав в інтерв’ю "Настоящему времени".

"Ми скорочуватимемо і не продовжуватимемо ППП, які були отримані за інвестиціями, а також за іншими програмами", – підкреслив він, додавши, що не вважає такий крок шантажем чи тиском на російськомовних.

"Якщо людина визначається, чий Крим, що відбувається в Україні, її ставлення до російської влади – це одне. Якщо людина просто тікає від мобілізації або живе тут і продовжує пропаганду путінського режиму – а є й такі, – то це інший випадок", – зазначив Ринкевичс.

Президент Латвії закликав ізолювати проросійських громадян

Також глава латвійського МЗС зазначив, що Латвія не прийматиме і не переховуватиме росіян, які залишають свою країну, намагаючись уникнути мобілізації.

"Ці люди – не проти війни, яку Росія веде в Україні, а проти мобілізації, і це велика різниця. Якщо ви вважаєте, що те, що зараз коїться в Росії, неприпустимо – то виступайте проти російської влади", – вважає Ринкевичс.

Як зазначає "Настоящее время", наразі в Латвії посвідку на постійне проживання мають близько 10 тисяч росіян.

Нагадаємо, що Латвія, як і інші країни Балтії, повністю заборонила в'їзд росіянам за туристичними візами, проте продовжує приймати заяви про надання притулку, політичного та гуманітарного, зокрема від громадян Росії.

Наприкінці вересня уряд Латвії затвердив пропозицію міністерства внутрішніх справ про оголошення надзвичайної ситуації в низці районів біля російського кордону у зв'язку з мобілізацією в Росії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: