20 тисяч консерваторів у Британії не зможуть обрати нового лідера – не мають електронної пошти

П'ятниця, 21 жовтня 2022, 22:42

Через те, що голосування за нового лідера Консервативної партії у Британії відбуватиметься онлайн, близько 20 тисяч членів політсили не зможуть узяти в ньому участі, бо не мають власної електронної пошти.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на The Times.

Уперше в історії Консервативної партії Британії її члени обиратимуть наступного прем'єр-міністра виключно за допомогою онлайн-голосування, якщо в понеділок депутати висунуть більше одного кандидата.

Однак деякі місцеві осередки торі заявили, що до 13% їхніх членів не мають електронних адрес. У партії є щонайменше 140 тисяч членів з правом голосу, тож виходить, що до 20 тисяч не зможуть проголосувати онлайн.

Із власних джерел The Times cтало відомо, що на відсутність електронної пошти поскаржився щонайменше один чинний депутат-консерватор.

Британці вважають, що Сунак буде кращим прем'єром, ніж Джонсон – опитування

Існують також побоювання, що навіть консерватори з електронною поштою можуть бути позбавлені права голосу після того, як з'ясувалося, що деякі з них не отримали повідомлення про голосування.

Очікується, що протягом вихідних керівництво торі обдзвонить членів партії, які не мають електронної пошти, щоб закликати їх створити її.

Нагадаємо, прем'єрка Британії Ліз Трасс у четвер оголосила про відставку після шести тижнів перебування на посаді. До 28 жовтня Консервативна партія готується оголосити ім'я нового лідера й, відповідно, глави уряду.

Поки що про наміри брати участь у виборах лідера торі оголосила лідерка Палати громад Пенні Мордонт. Імовірно, їй складатимуть конкуренцію колишній міністр фінансів Ріші Сунак та експрем'єр Борис Джонсон.

Читайте також: Прем'єр на півтора місяця: що буде з Британією після звільнення Ліз Трасс.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: