Дружина американського дипломата, яка збила на смерть підлітка в Британії, визнала провину

П'ятниця, 21 жовтня 2022, 23:05

45-річна Енн Сакулас, яка збила на смерть 19-річного британця Гаррі Данна й повернулася до США через дипломатичний імунітет, визнала свою провину на засіданні суду в Лондоні, де присутня через відеозв’язок.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на AP.

У серпні 2019 року Сакулас виїжджала з авіабази Кроутон на сході Англії, що використовується американськими військовими, і збила Данна, що їхав на мотоциклі. Підліток помер від отриманих травм.

Слідство встановило, що в ДТП була винна Секулас, яка їхала не на тій смузі. Але жінка, чий чоловік працював розвідником на базі Кроутон, заявила про дипломатичний імунітет і виїхала додому, у США.

Справа Гаррі Данна стала каменем спотикання у відносинах між Британією і США. Американська сторона відмовлялася видавати Сакулас, що викликало обурення Лондона.

У 2021 році британська сторона запропонувала організувати "віртуальний суд" у справі, за якого Секулас брала б участь у засіданнях через відеозв’язок. Вона погодилася, але після того, як британська прокуратура пом’якшила її обвинувачення – з убивства через небезпечне водіння на вбивство через необережне водіння.

Максимальне покарання, яке загрожує Сакулас, – п’ять років позбавлення волі. Але для його відбування жінка має приїхати на територію Великої Британії, й визнання провини на це безпосередньо не впливає.

Вирок у справі мають оголосити не раніше листопада 2022 року.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: