Глава Міноборони Німеччини стурбована через розмови Росії про "брудну бомбу"

Понеділок, 24 жовтня 2022, 15:56

Міністр оборони Німеччини Крістін Ламбрехт висловила глибоке занепокоєння у зв'язку із заявами російського уряду про сценарії з "брудною бомбою" в Україні.

Про це пише Spiegel, повідомляє "Європейська правда".

"Захід повинен одностайно заявити, що будь-яке використання такої ядерної зброї було б переходом червоних ліній", - заявила Ламбрехт під час візиту до Командування сил спеціального призначення Бундесверу.

"Цього не повинно статися", - додала міністр оборони.

Водночас вона наголосила, що такі погрози "жодним чином не вплинуть" на підтримку України з боку Німеччини.

Раніше уряди Сполучених Штатів Америки, Франції та Великої Британії оприлюднили заяву щодо російських звинувачень про можливе застосування Україною "брудної бомби".

Як повідомлялося, протягом неділі міністр оборони РФ зателефонував щонайменше чотирьом міністрам оборони держав НАТО (СШАФранціїТуреччини й Британії) і розповідав про українську "брудну бомбу".

Перед тим російське державне інформаційне агентство "РІА Новості", відоме розповсюдженням дезінформації та пропаганди, опублікувало повідомлення про нібито можливе застосування Україною "брудної бомби".

За версією пропагандистів, Україна готується "підірвати ядерну бомбу" на своїй території, щоб звинуватити Росію у використанні зброї масового ураження і налаштувати весь світ проти Москви. Цю інформацію протягом години синхронно поширили всі відомі російські пропагандистські ЗМІ.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: