На місце аварії "Північного потоку-1" прибув корабель компанії-оператора

Четвер, 27 жовтня 2022, 16:34

На місце аварії газопроводу "Північний потік-1" у Балтійському морі прибуло судно, зафрахтоване компанією-оператором Nord Stream AG.

Про це йдеться в заяві на сайті компанії, пише "Європейська правда".

Спеціально обладнане судно прибуло до ймовірного місця пошкодження газопроводу у виключній економічній зоні Швеції.

"Після проведення калібрувальних робіт фахівці будуть готові протягом доби приступити до обстеження пошкодженої ділянки, яке за поточними оцінками займе від 3 до 5 днів", - йдеться в повідомленні.

Щодо обстеження ділянки газопроводу у виключній економічній зоні Данії, Nord Stream AG продовжує очікувати на рішення влади щодо надання дозволів на проведення робіт з оцінки пошкоджень.

Раніше повідомлялося, що всупереч російським заявам, уряд Німеччини наразі не припускає, що одна з двох труб газопроводу "Північний потік-2" залишилася цілою після вересневих вибухів.

Як відомо, у Європі вважають інциденти на гілках російського газопроводу наслідком зумисних дій. Президент США Джо Байден назвав пошкодження російських газогонів "Північний потік-1" та "Північний потік-2" свідомим актом диверсії, що стало першою подібною заявою американської сторони.

Москва натомість звинуватила країни, що проводять розслідування, в тому, що вони розслідують вибухи з наміром неправдиво звинуватити Росію.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.