Український депутат уперше в історії виступив у парламенті Косова

Четвер, 27 жовтня 2022, 17:48

Депутат Верховної Ради України Олексій Гончаренко у четвер виголосив промову в Асамблеї частково визнаного Косова, що стало першим виступом українського парламентаря в косовському парламенті.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Kallxo.

"Україна повинна визнати Косово як незалежну державу, бо ви за це боролись. Я зроблю все можливе, щоб сприяти цьому. Косово – це Європа, я вірю в це, і ми завершимо це разом", – сказав Гончаренко.

Депутат також порівняв війну в Україні з подіями в Косові.

"Кілька українських солдатів загинули в Косові у складі місії KFOR, вони билися за безпеку Косова та Європи. Ми почуваємось так само, бо, на жаль, у Косові відбувався геноцид. Народ Косова боровся за незалежність, і ми боремось за незалежність вже не вперше за останні 100 років, та цього разу ми переможемо", – наголосив він.

Гончаренко, який входить до складу української делегації в Парламентській асамблеї Ради Європи, пообіцяв посприяти вступу Косова до цієї міжнародної організації, й застеріг від деструктивного впливу Росії на Балканах.

Раніше народний депутат України запропонував, щоб Україна визнала незалежність Косова, та вніс відповідний проєкт постанови до парламенту.

"Не дарма 22 з 27 країн-членів ЄС, до якого ми так прагнемо, вже визнали Косово. Також Косово визнано США, Канадою та Великою Британією. Тому послідовним кроком України зараз буде визнання державного суверенітету Косова і висловлення міжнародної підтримки", - аргументує Гончаренко.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: