Найбільша профспілка Німеччини оголосила страйк з вимогою вищої зарплатні

П'ятниця, 28 жовтня 2022, 16:57

Найбільша профспілка Німеччини IG Metall у п'ятницю закликала робітників металургійної та електронної промисловості до страйку, оскільки переговори про підвищення заробітної плати через високу інфляцію зайшли в глухий кут. 

Про це повідомило агентство AFP, пише "Європейська правда".

Попереджувальні страйки у величезному секторі, що налічує близько 3,8 млн співробітників, розпочнуться у суботу.

Робітники Північного Рейну-Вестфалії, найгустонаселенішого регіону Німеччини та її промислового центру, одними з останніх оголосили про страйк минулими вихідними.

Керівництво та профспілки протягом кількох тижнів вели переговори про нову угоду про оплату праці, але не змогли дійти згоди до закінчення обов'язкового періоду переговорів.

IG Metall зажадала восьмивідсоткового збільшення зарплатні у ключовому секторі, до якого належать близько 26 тисяч підприємств автомобільної, електронної та обробної промисловості.

Натомість роботодавці запропонували бонус у розмірі 3 тис. євро, дійсний протягом наступних 30 місяців.

Глава IG Metall у Північному Рейні-Вестфалії Кнут Гіслер зазначив, що бонус міг би допомогти, але буде швидко витрачений, оскільки ціни на енергоносії та продукти харчування різко зросли.

Нагадаємо, минулої суботи десятки тисяч протестувальників у шести німецьких містах зібралися, щоб вимагати більш справедливого розподілу державних коштів на боротьбу зі зростанням цін на енергоносії і вартості життя.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: