ОДКБ зустрілася через Вірменію: домовилась зустрітися ще

П'ятниця, 28 жовтня 2022, 17:56

Лідери Організації договору колективної безпеки (ОДКБ) під час віртуальної зустрічі в п’ятницю обговорили "перспективну" реакцію на загострення на вірменсько-азербайджанському кордоні та домовилися розглянути його в листопаді.

Як повідомляє "Європейська правда" з посиланням на БЕЛТА, про це заявив заступник міністра закордонних справ Білорусі Юрій Амбразевич.

За його словами, на засіданні Ради колективної безпеки ОДКБ "дуже серйозно і відверто обговорено ситуацію за підсумками моніторингової місії, яку очолював генеральний секретар ОДКБ і яка працювала в районі вірмено-азербайджанського кордону".

"Найголовніше – сторони змогли обговорити перспективну реакцію нашої організації на ці питання. Є певне бачення на найближчі кілька тижнів, як це питання буде далі розглядатися… Сторони дійшли розуміння, що питання буде додатково розглянуто на запланованій на кінець листопада черговій сесії Ради колективної безпеки ОДКБ", – додав Амбразевич.

Напередодні про проведення засідання Ради ОДКБ повідомив прем’єр Вірменії Нікол Пашинян. Він висловив очікування, що "ОДКБ дасть чітку політичну оцінку та схвалить "дорожню карту" про відновлення територіальної цілісності Вірменії".

В ОДКБ входять Росія, Вірменія, Білорусь, Казахстан, Киргизстан та Таджикистан.

Як повідомлялося, наприкінці цього місяця Нікол Пашинян вирушить до Сочі для зустрічі з президентом Азербайджану Ільхамом Алієвим і президентом РФ Путіним.

Як відомо, у середині вересня відбулося загострення конфлікту між Вірменією та Азербайджаном. Проте країни-члени ОДКБ наполягли тільки на необхідності вирішення ситуації дипломатичним шляхом, що не влаштовує Вірменію.

У Вірменії відбувались протести з вимогою виходу з ОДКБ.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.