Міністр юстиції Франції постане перед судом: міг зловживати посадою

Понеділок, 3 жовтня 2022, 13:28

Міністр юстиції Франції постане перед спеціальним судом за підозрою у конфлікті інтересів.

Про це повідомила у понеділок прессекретарка Суду республіки, повідомляє "Європейська правда" з посиланням на агентство Reuters.

Ерік Дюпон-Моретті звинувачується в тому, що використовував своє службове становище для дій проти особистих суперників у судовій системі. Він саме це заперечує.  Дюпон-Моретті був одним із найвідоміших адвокатів у кримінальних справах до того, як президент Еммануель Макрон призначив його міністром юстиції.

Адвокат міністра Ремі Лоррен повідомив агентству, що його клієнт оскаржить рішення про початок судового розгляду. "Міністр дуже впевнений у собі. Він не піде у відставку", - сказав Лоррен.

Суд республіки - судовий орган, який розглядає ймовірні злочини чи правопорушення, вчинені урядовцями у виконанні ними своїх функцій. З моменту створення у 1993 році суд провів лише вісім офіційних судових процесів.

Дюпон-Моретті приєднався до французького уряду у 2020 році після того, як різко критикував надмірну тривалість кримінального судочинства у Франції та переповненість в'язниць.

Суд республіки завершив розслідування щодо Дюпона-Моретті у квітні. 

Його звинувачують у спробі зведення рахунків з судовими слідчими, з якими у нього виникали конфлікти в роки адвокатської кар'єри

Скаргу на Дюпона-Моретті подали три суддівських профспілки і громадська асоціація Anticor, що спеціалізується на проблемах корупції.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: