Литва витратить на потреби України майже 3 млн євро, які призначались для Афганістану

Середа, 5 жовтня 2022, 18:54

Литва вирішила перенправити на потреби України кошти, які були призначені, але так і не використані для підтримки національних сил Афганістану, де понад рік тому владу захопило терористичне угруповання "Талібан".

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на 15min.

У середу уряд Литви ухвалив рішення про перенаправлення з Трастового фонду НАТО для національних сил Афганістану 2 мільйони 876 тисяч євро на фінансування потреб України.

Як уточнив литовський міністр оборони Арвідас Анушаускас, більшість коштів – понад 2,1 мільйона євро – підуть на закупівлю теплих речей для українських військовослужбовців. Решта буде передана до фонду комплексного пакету НАТО на підтримку України.

Литва з 2015 року щорічно направляла пів мільйона доларів Трастовому фонду НАТО для підтримки національних сил Афганістану. Але після 2021-го, коли до влади в країні прийшов "Талібан", фонд припинив фінансування.

Раніше міністр оборони Литви Арвідас Анушаускас заявляв, що країна передасть зимове обмундирування для ЗСУ на суму близько двох мільйонів євро, якого вистачить на 25 тисяч українських військових.

Як повідомлялося, Литва за увесь час повномасштабної війни РФ проти України передала Україні 50 бронетранспортерів M113. Країна також забрала на ремонт пошкоджені на полі бою гаубиці.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: