Литва забезпечить зимовою формою близько 25 тисяч українських військових

Вівторок, 27 вересня 2022, 21:24

За словами міністра оборони Литви Арвідаса Анушаускаса, країна передала і ще передасть Україні не тільки військову техніку, а й зимове обмундирування для ЗСУ на суму близько двох мільйонів євро.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Delfi.

НАТО збирає серед союзників зимову форму для ЗСУ

"Найближчими місяцями в литовських підприємств буде закуплено і передано українським військовим зимове обмундирування на кілька мільйонів євро, тобто близько 25 тисяч українських військових буде забезпечено зимовим екіпіруванням", – сказав Анушаускас під час виступу в Сеймі у вівторок.

Він нагадав про передані Україні Литвою гаубиці калібру 105 мм і бронетехніку М113 й повідомив, що в Литві екіпіровані 500 українських військовослужбовців, а з жовтня литовські інструктори братимуть участь у навчальній місії у Великій Британії.

"Нині підтримка Литви озброєннями та іншою військовою технікою становить близько 209 млн євро. Підтримка Литви Україні триває, вона справді значна, підкреслю тільки, що це не змагання між країнами з приводу підтримки, ми даємо те, що можемо дати, Україна просить те, що їй потрібно", – сказав глава Міноборони Литви.

Як повідомлялося, Литва за увесь час повномасштабної війни РФ проти України передала Україні 50 бронетранспортерів M113. Країна також забрала на ремонт пошкоджені на полі бою гаубиці.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.