У Греції затонули два човни з мігрантами: 21 загиблий, десятки зниклих безвісти

відео
Четвер, 6 жовтня 2022, 14:49

Два човни з мігрантами затонули біля берегів Греції, внаслідок чого 21 людина загинула і десятки вважаються зниклими безвісти.

Про це пише Ekathimerini, повідомляє "Європейська правда".

Берегова охорона острова Лесбос повідомила, що 16 тіл молодих африканських жінок і одного молодого чоловіка було знайдено після того, як затонув човен, у якому перебувало близько 40 осіб.

Десять жінок було врятовано, а ще 13 мігрантів вважаються зниклими безвісти, повідомили представники берегової охорони.

Другу рятувальну операцію проводили за кілька сотень кілометрів на захід, біля острова Кітіра, де човен натрапив на скелі й затонув.

Серед плаваючих уламків було виявлено тіла щонайменше чотирьох мігрантів. 80 осіб з Ірану, Іраку та Афганістану було врятовано, а пошуки ще 11 осіб, які вважаються зниклими безвісти, тривають.

Вночі на Кітірі вітер сягав 70 км/год, ті, хто вижив, чіпляючись за мотузки, скинуті рятувальниками і місцевими жителями, піднімалися в безпечне місце скелями, в той час як інші, які чекали своєї черги на крихітних ділянках скелі.

Кітіра розташована приблизно за 400 кілометрів на захід від Туреччини і на маршруті, який часто використовують контрабандисти, щоб обійти Грецію і попрямувати прямо в Італію.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: