Німецькі військові прибули до Литви на бригадні навчання НАТО

фото
Четвер, 6 жовтня 2022, 15:27

Військовослужбовці Бундесверу прибули до Литви для участі у перших навчаннях німецької бригади НАТО з посилення захисту партнера по Альянсу.

Про це пише Spiegel, повідомляє "Європейська правда".

Військовослужбовці та техніка 413-го піхотного батальйону були перекинуті з Кіля через Балтійське море до Литви на кораблі.

Після прибуття в порт Клайпеди німецька військова колона в середу ввечері попрямувала до литовської військової бази в Руклі. Передовий загін спецназу вже вилетів до Литви для участі в маневрах.

За даними литовської армії, загалом 250 солдатів німецької бригади НАТО з технікою візьмуть участь у військових навчаннях "Швидкий грифон" і тренуватимуться з литовськими військами.

Це перші спільні навчання після досягнутої в червні домовленості про направлення німецької бригади до Литви. Початок маневрів заплановано на 7 жовтня.

Після нападу Росії на Україну НАТО вирішив посилити захист на східному фланзі. Німеччина має направити до Литви бригаду чисельністю від 3 до 5 тисяч солдатів. Німецька концепція передбачає розміщення на місці озброєння, боєприпасів та командного складу. Вони прибули до Рукли на початку вересня. Однак більшість солдатів перебувають у готовності в Німеччині.

Нагадаємо, у Словаччині офіційно почала функціонувати нова багатонаціональна бойова група НАТО.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.