Німці використовують забагато газу, так не уникнути енергетичної кризи - регулятор

Четвер, 6 жовтня 2022, 17:36

Німці використовують занадто багато газу і з такими обсягами не вдасться уникнути потенційної енергетичної "надзвичайної ситуації" цієї зими.

Про це попередив глава національного мережевого агентства Клаус Мюллер, пише "Європейська правда" з посиланням на Associated Press.

"Споживання газу збільшилося занадто сильно минулого тижня", - сказав Мюллер.

Замість того, щоб скоротити споживання газу, дані національного мережевого регулятора свідчать про його збільшення.

Минулого тижня споживання газу домогосподарствами та малим бізнесом було майже на 10% вищим, ніж середнє споживання з 2018 по 2021 рік.

"Ми навряд чи зможемо уникнути надзвичайної ситуації з газом взимку без щонайменше 20% економії в приватному, комерційному та промисловому секторах. Ситуація може стати дуже серйозною, якщо ми суттєво не скоротимо споживання газу", - сказав Мюллер.

У зв'язку зі скороченням потоків природного газу з Росії на тлі війни в Україні, німецькі чиновники закликали громадян скоротити споживання газу і заощаджувати енергію напередодні холодних місяців.

Нагадаємо, у Франції відключать гарячу воду в туалетах громадських будівель і накаже муніципалітетам знизити температуру води в громадських басейнах на 1 градус в рамках планів зі скорочення енергоспоживання.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: