У Норвегії знизять температуру на вокзалах на чотири градуси заради економії

Четвер, 6 жовтня 2022, 19:19

Державне норвезьке агентство Bane Nor, яке управляє залізничною мережею країни, оголосило, що на залізничних станціях знизять температуру з метою скорочення енергоспоживання.

Про це пише The Local, повідомляє "Європейська правда".

Температура на 334 залізничних станціях Норвегії буде знижена з 21 до 17 градусів.

За даними Bane Nor, цей захід має зменшити споживання енергії на 10 відсотків та заощадити до 13 млн крон (1,3 млн євро) щорічно.

Втім, будуть діяти деякі винятки. На вокзалах, де є зони, де люди повинні працювати - кіоски, кафе, магазини - температура на робочих місцях буде встановлена на рівні 19-20 градусів.

"Ми маємо економити там, де це можливо, коли йдеться про енергію та гроші. У залах очікування температура знизиться на кілька градусів, але ми очікуємо, що люди будуть одягнені відповідно до норвезької осінньої погоди.  У порівнянні з температурою на вулиці, в наших приміщеннях все одно буде приємно, тепло і сухо", - заявив представник Bane Nor.

Агентство також знизило температуру у власних офісних приміщеннях та майстернях.

Нагадаємо, у Франції відключать гарячу воду в туалетах громадських будівель і накаже муніципалітетам знизити температуру води в громадських басейнах на 1 градус в рамках планів зі скорочення енергоспоживання.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.