Більшість німців підтримують надання притулку ухилянтам з РФ – опитування

Четвер, 6 жовтня 2022, 19:49

Понад половина жителів Німеччини підтримують ідею пускати в країну громадян РФ, які ухиляються від мобілізації.

Як повідомляє "Європейська правда", про це свідчать результати опитування Infratest dimap на замовлення суспільного мовника ARD.

54% німців підтримали б надання притулку росіянам, які відмовляються від військової служби, тоді як проти висловилися 35%.

Зазначається, що таке ставлення поділяє більшість прихильників майже всіх політичних партій. Найбільше за надання притулку ухилянтам із РФ виступають виборці "Зелених" (79%), далі – соціал-демократів (64%), Лівої партії (57%) і блоку ХДС/ХСС (55%).

Серед прихильників Вільної демократичної партії за допуск російських ухилянтів у Німеччину висловлюються 47% (42% проти). І лише 57% виборців "Альтернативи для Німеччини" виступають проти такого кроку (35%, навпаки, за).

Крім того, 36% німців вважають чинні санкції проти Росії недостатньо ефективними, 31% вважає, що вони є достатніми, а для 24% респондентів санкції є занадто жорсткими.

Відколи Росія оголосила часткову мобілізацію у війні проти України, все більше чоловіків виїжджають з країни. У Європейському Союзі розгорнулася дискусія про те, чи варто приймати російських ухилянтів. Позиції окремих країн ЄС з цього питання значно відрізняються: тоді як німецький уряд запропонував ухилянтам притулок, країни Балтії, наприклад, відмовляють їм у прийомі.

Як відомо, німецький уряд хоче протягом наступних кількох тижнів досягти спільної лінії на європейському рівні щодо роботи з росіянами, які відмовляються від військової служби "з міркувань совісті".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: