Глава Міноборони Іспанії відвідала українських військових, які проходять підготовку в країні

фото
П'ятниця, 7 жовтня 2022, 21:23

Міністерка оборони Іспанії Маргарита Роблес у п’ятницю відвідала ескадрилью підтримки повітряного розгортання (EADA) на авіабазі в Сарагосі, де проходять підготовку 19 українських військовослужбовців.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на пресслужбу Міноборони Іспанії.

У Сарагосі українські військові проходять інструктаж із використання зенітного ракетного комплексу Aspide. Навчання було розділене на дві частини – для операторів системи та для технічного персоналу.

 
Фото: міністерство оборони Іспанії

"Я б хотіла висловити вам підтримку, любов і визнання всією Іспанією України. Ваше перебування тут – це спосіб для нас засвідчити Вам наше визнання та захоплення. Весь український народ і ви показали, що ви хоробрі і героїчні", – сказала Роблес під час зустрічі з українськими військовими.

Італійський ЗРК Aspide, на якій проходять навчання українські військові, наразі використовується повітряними силами Іспанії, забезпечить українській армії оперативну спроможність, а також діятиме як фактор стримування, вважають у Мадриді.

Країни ЄС досягли консенсусу щодо тренувальної місії для українських військових

Командувач українських військ Дмитро Шелехов подякував міністерці оборони Іспанії та інструкторам за підтримку та співпрацю з Україною, а також за надіслану матеріальну допомогу та медичну допомогу, яку отримують його співвітчизники у військовому госпіталі в Сарагосі.

 
Фото: міністерство оборони Іспанії

Військова підготовка є частиною заходів Європейського Союзу з підтримки України у війні, про яку було домовлено під час зустрічі глав оборонних відомств країн ЄС у Празі в серпні.

Спершу планувалося, що вона триватиме три тижні, але її продовжили ще на один – до 14 жовтня. Крім того, як було анонсовано раніше, 1 листопада до Іспанії для навчання мають прибути ще більше українських військовослужбовців.

Станом на зараз Іспанія відправила Україні військової та гуманітарної допомоги 31 літаком, майже 80 ваговозами й двома кораблями. У четвер було відправлено чергову партію позашляховиків, карет швидкої допомоги та медикаментів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: