Сексистська традиція в елітному коледжі Іспанії привернула увагу прем’єра й прокуратури

відео
П'ятниця, 7 жовтня 2022, 22:50

В Іспанії прокуратура почала розслідування інциденту в елітному Мадридському університету Комлутенсе, під час якого хлопці-студенти вигукували образи на адресу дівчат, а прем’єр-міністр країни Педро Санчес особисто засудив їхню поведінку.

Про це повідомляє "Європейська правда".

У неділю в мережі було викладене відео, на якому один зі студентів коледжу Махор-Еліас-Ахуйя, що при Мадридському університеті, кричить: "Шльондри, вилізайте зі своїх нір, кролики. Ви купа німфоманських шльондр". Після цього ще кілька студентів синхронно відкривають фіранки на вікнах і починають кричати образи й імітувати звуки тварин.

Керівництво коледжу при Мадридському університеті, де вчаться фігуранти відео, заявило, що виключило кількох причетних студентів, засудило їхню поведінку й розслідує, хто ще був причетний до інциденту.

Самі студенти, які вигукували мізогіністські фрази, заявили іспанським ЗМІ, що шкодують про свій вчинок. За їхніми словами, вигуки – це традиція початку семестру, але зазвичай ішлося просто про імітування звуків тварин. Водночас в інтернеті знайшли й інші відео, де студенти коледжу вигукували "Зіґ хайль" і віддавали нацистське привітання.

Як пише The Times, відео було показане на всіх великих іспанських телеканалах і викликало масове обурення іспанців через сексизм і мачизм студентів. Доєднався до нього й іспанський прем’єр Педро Санчес.

"Ми не можемо миритися з поведінкою, яка провокує ненависть і нападки на жінок. Особливо боляче бачити, що йде вона від молоді. Ані кроку назад. Політика рівності необхідна. Досить мачизму!" – заявив він.

Уряд Санчеса ініціював низку заходів для сприяння гендерній рівності в країні. Так, у серпні Іспанія остаточно ухвалила закон, за яким секс без згоди вважається зґвалтуванням.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: