Університет в Іспанії першим у світі запровадить обов’язковий курс про "кліматичну кризу"

Субота, 12 листопада 2022, 17:38

З 2024 року всі студенти Барселонського університету відвідуватимуть обов'язковий курс про "кліматичну кризу" – заклад погодився задовольнити вимоги екоактивістів групи End Fossil Barcelona, які влаштували тижневий страйк.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на The Guardian.

Курс про "кліматичну кризу" університет Барселони розробить до 2024 року за участі експертів і науковців, запропонованих мітингувальниками. Серед них – такі фахівці у цій сфері, як Хофре Карнісер, який входить до складу Міжнародної групи експертів з питань зміни клімату при ООН.

Курс складатиметься з п'яти кредитів тривалістю 25 годин кожен (по 15 годин самостійної роботи й 10 – аудиторної). У Барселонському університеті заявив, що "повністю віддані роботі над усуненням причин надзвичайної кліматичної ситуації та пом'якшенням її наслідків".

Шестеро португальців судяться з 32 державами Європи через їхню кліматичну політику

"Спусковим гачком став студентський протест, але це свідчить про загальні культурні зміни. 10 чи 15 років тому університет викликав би поліцію. Але зараз ви не можете їх вигнати, тому що знаєте, що вони мають рацію і суспільство їх підтримує", – сказав професор економіки Барселонського університету Федеріко Демарія.

Оголошенню про розробку курсу передувало семиденне захоплення будівлі університету групою активістів з End Fossil Barcelona, які виступають проти викопного палива.є

Вони, однак, висловили розчарування тим, що заклад не пристав на ще одну їхню вимогу – відмовитися від фінансування нафтової компанії Repsol та інших підприємств, які отримують прибуток від викопного палива.

В останні місяці кліматичні активісти в Європі, що виступають проти використання викопного вугілля, вдаються до акцій у музеях, де приклеюють себе до творів мистецтва. Останній такий випадок стався в Осло.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: