Німеччина ремонтуватиме у Словаччині озброєння, яке використовується в Україні

Вівторок, 15 листопада 2022, 12:13

Німеччина відремонтує у Словаччині озброєння, яке використовувалося у бойових діях в Україні, щоб його можна було знову експлуатувати.

Про це повідомила міністр оборони Німеччини Крістін Ламбрехт перед початком зустрічі з колегами з інших країн ЄС у Брюсселі, пише "Європейська правда".

Ламбрехт сказала, що домовилася зі своїм словацьким колегою Ярославом Надем про запуск проєкту, і робота над ним може розпочатися негайно.

Міністри оборони ЄС у вівторок обговорять можливості подальшого фінансування озброєння для України та можливості спільного фінансування закупівель озброєнь.

Раніше повідомлялося, що у Литві триває ремонт самохідних артилерійських установок Panzerhaubitze 2000 (PzH2000), які були пошкоджені в Україні - балтійська держава відремонтує щонайменше 12 установок. 

Нагадаємо, міністри закордонних справ країн ЄС ухвалили рішення про початок роботи навчальної місії для українських збройних сил. 

Плани передбачають, що спочатку близько 15 тисяч українських військових пройдуть навчання в Німеччині, Польщі та інших країнах ЄС.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: