Бельгія: вибухи у Польщі є результатом роботи української ППО

Середа, 16 листопада 2022, 12:54

Бельгія заявляє, що вибухи, які забрали життя двох людей у ​​східній Польщі, є результатом роботи українських систем протиповітряної оборони, що використовуються для протидії російським ракетам.

Про це у середу сказала міністр оборони Бельгії Людівін Дедондер, повідомляє "Європейська правда" з посиланням на BFM-TV.

"Вибухи спостерігалися у Польщі, в районі кордону з Україною. На даному етапі і виходячи з наявної інформації, це уламки від російських ракет та українських зенітних ракет, які потрапили на польську землю", - зазначила міністр.

НАТО обговорить посилення протиповітряної оборони східного флангу - прем’єр Словаччини

"Аналіз все ще триває, щоб з впевненістю визначити як походження пусків, так і цілі, яких мали досягти ці ракети…", - додала вона.

Бельгійська розвідка "залишається у прямому контакті зі службами НАТО", підкреслила міністр, закликавши до обережності щодо наслідків інциденту.

"У цих обставинах важливо зберігати спокій у наших висловлюваннях. Бельгія продовжуватиме підтримувати Україну, її армію та її народ. Водночас ми продовжуємо закликати до деескалації та негайного припинення російського вторгнення", - сказала міністр.

За даними агентства Reuters, президент США Джо Байден заявив партнерам по G7 і НАТО, що ракетний вибух у східній Польщі був спричинений ракетою від української системи ППО.

Президент Польщі Анджей Дуда заявив, що Варшава не має точної інформації, хто саме запустив ракету, яка впала на польську територію, та підтвердив, що вона, швидше за все, російського виробництва.

ЄвроПравда зібрала основні факти з цього приводу у статті Ракетою по Польщі: що відомо про напад РФ на державу НАТО та якими можуть бути наслідки.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: