Ексглава МЗС Литви: після останніх подій не має бути обмежень на зброю для України

П'ятниця, 18 листопада 2022, 10:59

Колишній міністр закордонних справ Литви Лінас Лінкявічюс вважає, що після останніх подій у війні РФ проти України Захід мав би зняти усі політичні обмеження на військову допомогу для України і дати у тому числі далекобійні ракети для HIMARS.

Про це повідомляє "Європейська правда".

"Дикий терор РФ не спинити ніякими перемовинами. Лише системами протиповітряної оборони, танками і далекобійною артилерією. Не має бути ніяких обмежень на зброю для України", - наголосив він, додавши хештег #ATACMS.

Раніше Лінкявічюс наголосив, що інцидент з ракетою на території Польщі, незалежно від того, чиєю вона виявиться, кардинально змінює ситуацію і є дуже чітким сигналом, що Україні потрібна максимальна допомога, аби якнайшвидше закінчити війну. 

Ексглава МЗС Литви: у Путіна "в його 70" варіантів вже немає, а в Росії є

Нагадаємо, Лінас Лінкявічюс очолював МЗС Литви протягом 8 років - до кінця 2020 року, коли його змінив на цій посаді Габріелюс Ландсбергіс. Він активно підтримував Україну під час Революції гідності та після початку російської агресії в Криму та на Донбасі. 

Також він запам’ятався рішучою позицією на підтримку протестів білоруського народу проти фальсифікації виборів та засудженням репресій режиму Лукашенка, і серед перших почав називати його "колишнім президентом"

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: