Брак запчастин ставить під загрозу боєздатність поставлених Україні німецьких гаубиць - ЗМІ

П'ятниця, 18 листопада 2022, 16:19

Помилки планування при замовленні запасних частин все більше ставлять під загрозу боєготовність німецьких самохідних гаубиць в Україні.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє Spiegel.

Після поставки в Україну 14 Panzerhaubitzen 2000 федеральне міністерство оборони не змогло вчасно замовити великі пакети запасних частин для регулярного ремонту систем озброєння і, таким чином, підтримання їх у боєздатному стані.

Тим часом, значна частина артилерійських систем, поставлених Німеччиною, потребують ремонту через інтенсивне використання на фронті на сході України. У колах Бундесверу говорили, що українці в даний час випускають близько 300 снарядів в день, що викликає сильний знос систем озброєння.

Щоправда, нещодавно до Литви було доставлено шість німецьких гаубиць для проведення технічного ремонту. Однак, оскільки необхідних запасних частин до гаубиць не виявилося ні у промисловості, ні у Бундесверу, технікам довелося одну з гаубиць розібрати на частини і залишити її поки що в Литві.

Відсутність запчастин не викликає подиву. Наприкінці літа служба закупівель Бундесверу безуспішно попереджала міністерство про необхідність замовлення великих комплектів запасних частин для гаубиць і реактивних систем залпового вогню Mars II, оскільки спеціальні матеріали мають тривалий час доставки. Однак, до цього часу відповідних вказівок від так званого "спеціального штабу Україна" не надходило.

Відсутність запчастин зараз також паралізує роботу так званого ремонтного хабу, який Німеччина хоче створити у Словаччині до середини грудня для ремонту доставленого туди озброєння.

У вересні стало відомо, що Литва допоможе Україні відремонтувати гаубиці Panzerhaubitze 2000, які були передані Німеччиною в межах допомоги для протидії російській військовій агресії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.