Уряд Німеччини ухвалив перший план дій по боротьбі з дискримінацією ЛГБТ+

П'ятниця, 18 листопада 2022, 18:53

Федеральний уряд Німеччини у п’ятницю схвалив перший у своїй історії план дій, який передбачає активну політику проти дискримінації представників ЛГБТ-спільноти.

Про це повідомляє "Європейська правда".

План під назвою "Квірне життя" об'єднує проєкти та рекомендації, спрямовані на покращення повсякденного життя та правового статусу людей, які ідентифікують себе як гомосексуали, бісексуали, трансперсони чи інтерсекс-люди.

"Для федерального уряду важливим завданням є те, щоб усі люди могли брати участь у житті суспільства у рівний, вільний, безпечний та самовизначений спосіб", – пояснив речник уряду Штеффен Гебештрайт.

У плані дій уряду Німеччини виокремлені шість сфер захисту сексуальної та гендерної різноманітності. Це зокрема правове визнання, яке передбачає оновлення законодавства про батьківство та сім’ю, аби в них були відображені негетеросексуальні сім’ї, а також закріплення в конституції заборони дискримінації за ознакою "сексуальної ідентичності".

Також федеральний уряд пропонує здійснити збір даних про стан ЛГБТ+ у Німеччині, посилити заходи їхньої безпеки та охорони здоров’я, підтримувати громадські організації, що надають консультації з питань протидії дискримінації, а також започаткувати окремий напрямок захисту прав людини в зовнішній політиці.

Наступним кроком для федеральних міністерств Німеччини буде подальша розробка, визначення пріоритетів та імплементація заходів, передбачених планом дій. До цього процесу будуть залучені федеральні землі та громадськість.

Нагадаємо, після двох років коронавірусних обмежень у липні в Берліні знову відбувся ЛГБТ-прайд Christopher Street Day, який зібрав, за оцінками поліції, 150 тисяч учасників.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: