Міністри внутрішніх справ G7 засудили злочини Росії в Україні

П'ятниця, 18 листопада 2022, 19:27

Міністри внутрішніх справ країн "Групи семи" після консультацій у німецькому Гессені оприлюднили спільну заяву, в якій засудили злочини Росії в Україні, а також висловили намір об'єднати зусилля для боротьби з російською дезінформацією.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Zeit.

"Кадри найжорстокіших злочинів проти мирного населення і руйнування цивільної інфраструктури в Україні продовжують надходити до нас щодня. Це має припинитися, Путін повинен закінчити цю жорстоку війну", – заявила глава німецького МВС Ненсі Фезер.

За її словами, міністри внутрішніх справ G7 обмінялися думками про те, "як ми можемо далі просувати розслідування воєнних злочинів і злочинів проти людяності, щоб воєнні злочинці одного дня постали перед судом".

G7 створила координаційний механізм для допомоги Україні у відновленні інфраструктури

Окрім того, "Група семи" домовилася продовжувати надавати підтримку поліції та правоохоронним органам України, а також об'єднати зусилля для протидії російським дезінформаційним кампаніям.

"Ми будемо продовжувати співпрацю у відстеженні дезінформаційних мереж. Росія намагається використовувати брехню, щоб поширювати небезпеку, підривати довіру до державних інституцій та розділяти наші суспільства. І ми можемо сказати: у Путіна нічого не вийде. Ми протиставляємо брехні факти", – наголосила Фезер.

Глави МЗС країн "Групи семи" окремо відзначили, що загрози для критичної інфраструктури та поширення іноземної дезінформації та пропаганди значно зросли з початку повномасштабної російської агресії проти України.

Нагадаємо, в жовтні Європейська комісія оприлюднила рекомендації з посилення стійкості критичної інфраструктури ЄС, потреба в чому виникла після диверсій на російських газогонах "Північні потоки" в Балтійському морі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.