У Північній Ірландії розслідують замах на поліцейських за допомогою вибухівки

П'ятниця, 18 листопада 2022, 21:04

У графстві Тірон у Північній Ірландії в ніч проти п’ятниці здетонував саморобний вибуховий пристрій, який пошкодив патрульне поліцейське авто – двоє правоохоронців у ньому не постраждали.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на BBC.

Як повідомив помічник головного констебля Північної Ірландії Боббі Сінглтон, вибух стався, коли поліцейські здійснювали регулярний патруль. Правоохоронці класифікують подію як замах на вбивство.

Хоча розслідування перебуває на початковій стадії, але, враховуючи місце нападу і попередні інциденти в районі Тірона, головним підозрюваним вважають угруповання "Нова ІРА" – наступницю Ірландської республіканської армії, яка використовувала терористичні методи боротьби для виходу зі складу Сполученого Королівства.

"Цей напад стався у густонаселеному житловому районі. Він був безрозсудним і будь-який член суспільства, не кажучи вже про наших офіцерів, міг постраждати від нього", – наголосив Сінглтон.

У Північній Ірландії затримали підозрюваного у скоєнні теракту у 1974 році 

У зв’язку з вибухом у районі було введено режим підвищеної безпеки та перекрили рух.

Напад стався після того, як у березні 2022 року рівень терористичної загрози в Північній Ірландії був знижений уперше за 12 років.

Нагадаємо, протистояння у Північній Ірландії, відоме як "Лихоліття", між переважно католиками-націоналістами, які прагнули об’єднання з Ірландією, та переважно протестантами, які хотіли лишити Північну Ірландію у складі Британії, тривало 30 років та завершилися Угодою Страсної п’ятниці у 1998 році. 

У конфлікті за увесь час загинуло близько 3600 людей.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: