Президент Естонії: недоречно припускати, що взимку Україна не зможе просунутися далі на фронті

Субота, 19 листопада 2022, 12:48

Президент Естонії закликав західні країни не зменшувати темпи військової підтримки України, думаючи, що взимку  неможливі значні успіхи на фронті.

Про це він заявив на Галіфакському безпековому форумі в Канаді, повідомляє "Європейська правда" з посиланням на ERR.

Каріс пояснив, чому Естонія вирішила підтримати Україну дуже великою сумою, що становить чверть оборонного бюджету країни.

"Естонія твердо переконана, що Україна цілком здатна скористатися допомогою західних союзників і домогтися успіху у війні. Тепер ми повинні забезпечити, щоб Україна змогла зберегти цей успіх. Недоречно припускати, що цієї зими Україна не зможе просунутися далі. Ми знаємо з історії, що Фінляндія воювала і перемогла в Зимовій війні. Тому потрібно продовжувати надавати військову допомогу Україні і підвищувати ціну війни для Росії", - сказав він.

Президент Естонії також сказав, що до прагнення України в НАТО потрібно ставитися з усією щирістю і серйозністю.

"НАТО не може відповідати їм мовчанням або відмовою від попередніх заяв чи обіцянок. Звісно, членство України не відбудеться в короткостроковій перспективі та в умовах війни. Але якщо ми хочемо забезпечити мир у євроатлантичному регіоні та стабільність у майбутньому, у всіх нас має бути більш далека мета і спільні інтереси", - сказав Каріс.

Президент Естонії також сказав, що західні країни не повинні побоюватися можливих потрясінь для Росії, якщо ця країна програє війну.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.