ЗМІ: у Сербії збили "ворожий дрон"

Середа, 2 листопада 2022, 19:17

Сербські збройні сили в середу збили безпілотник, який пролітав над військовою частиною в місті Рашка, що в центральній Сербії.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Novosti.

За інформацією видання, офіційне підтвердження інциденту найближчим часом мають опублікувати сербські військові.

Novosti стверджують, що над Рашкою, що неподалік від адміністративної межі Сербії та Косова, було збито комерційний безпілотник, який досліджував місцевість.

Нагадаємо, напередодні сербський президент Александар Вучич віддав розпорядження знищувати всі "ворожі безпілотники", які будуть помічені на території центральної Сербії.

Перед цим війська Сербії були приведені в стан підвищеної боєготовності через ситуацію в Косові.

З 1 листопада Косово планувало запровадити обов’язкову перереєстрацію всіх автомобільних номерів на власні. Це рішення впливає на косовських сербів, що досі користуються сербськими номерами авто й так подорожують через адміністративний кордон із Сербією.

Однак влада Косова піддалася міжнародному тиску та пом’якшила своє рішення, щоб уникнути заворушень сербської меншини через це питання.

Тепер у перші три тижні листопада власникам транспортних засобів з нелегальними номерами будуть лише оголошувати догани або попередження. Наступні два місяці їх штрафуватимуть, а ще три місяці, до 21 квітня, діятимуть так звані пробні номери.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: