Чехія остаточно закриє посольство в Афганістані

Середа, 2 листопада 2022, 21:38

Міністр закордонних справ Чехії Ян Ліпавський у середу поінформував уряд про рішення закрити посольство країни в Афганістані з 1 січня 2023 року.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на CTK.

На думку чеського МЗС, ситуація з безпекою в Афганістані, де в серпні 2021 року до влади прийшов радикальний рух "Талібан", не може покращитися. З огляду на це й стан двосторонніх відносин міністерство "не вважає виправданим існування посольства".

Співробітники посольства Чехії в Кабулі разом із охороною були виведені та евакуйовані після наступу талібів. Тодішній чеський міністр закордонних справ Якуб Кулганек у вересні ухвалив рішення про тимчасове закриття дипломатичної місії.

Діяльність ліквідованого посольства в Афганістані буде здійснювати місія в Ісламабаді – столиці Пакистану. Гуманітарна допомога, що надається Чехією Афганістану, буде реалізовуватися через чеські неурядові організації, що діють на місцях.

Як повідомлялося, після захоплення терористичним рухом "Талібан" Афганістану в Кабулі залишилися працювати тільки три посольства – Росії, Китаю та Пакистану. Західні дипломатичні місії евакуювали своїх співробітників та призупинили діяльність своїх посольств в Афганістані.

Чехія також заявляла, що безумовно не буде визнавати уряд радикального руху "Талібан" в Афганістані.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: