ЄС і ООН оголосили про виділення 35 млн євро для відновлення постраждалих від війни громад

Понеділок, 21 листопада 2022, 14:43

Європейський Союз і Програма розвитку Організації Об’єднаних Націй (ПРООН) оголосили про додаткове виділення коштів у розмірі 35 мільйонів євро на реалізацію програми з підвищення стійкості та відновлення України.

Про це йдеться у заяві на сайті ПРООН, пише "Європейська правда".

Голова представництва ЄС в Україні Матті Маасікас сказав, що цей новий внесок відповідає ключовим пріоритетам програми ЄС з екстреної підтримки України і водночас сприятиме практичному втіленню низки реформ, які є передумовою вступу до ЄС, зокрема зміцнення верховенства права і підтримка структурних економічних реформ.

"У червні цього року ЄС надав Україні статус кандидата на членство в ЄС. Цей внесок стане частиною заходів підтримки, що пришвидшить рух до ЄС, допомагаючи Україні надалі забезпечувати потреби населення, яке потерпає від російської агресії", - сказав він.

Новий внесок підтримає ініціативи, спрямовані на зміцнення стійкості та раннього відновлення громад у вибраних цільових регіонах України, шляхом розширення доступу до якісних державних послуг, наприклад, у закладах охорони здоров’я, покращення безпеки громад і суспільної безпеки та зміцнення соціальних зв’язків на місцевому рівні.

Нагадаємо, Єврокомісія надала 21 мільйон доларів ПРООН для підтримки розчищення завалів об’єктів інфраструктури та будинків в Україні внаслідок війни і їхню очистку від вибухонебезпечних предметів. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.