Прем'єр Польщі: Орбан пообіцяв ратифікувати членство Фінляндії і Швеції в НАТО

Четвер, 24 листопада 2022, 16:24

Прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький заявив, що отримав від угорського колеги Віктора Орбана обіцянку, що країна ратифікує членство Фінляндії та Швеції в НАТО.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Reuters.

"Я попросив прем'єр-міністра Орбана якнайшвидше ратифікувати вступ Фінляндії та Швеції до НАТО", - сказав Моравецький на пресконференції за підсумками зустрічі лідерів Вишеградської групи.

"Я отримав обіцянку, що на першому ж засіданні парламенту в новому році, тобто трохи більше ніж через місяць, ратифікація відбудеться", - додав він.

Раніше глава адміністрації прем'єра Угорщини Гергей Гуйяш заявив, що його країна ратифікує вступ Швеції і Фінляндії до НАТО раніше за Туреччину.

Прем’єрка Фінляндії Санна Марін нещодавно закликала Будапешт прискорити ратифікацію. Президент Фінляндії Саулі Нііністьо в останній розмові з Віктором Орбаном на початку листопада, схоже, отримав запевнення у тому, що це відбудеться. 

В угорському уряді обіцяли, що рішення буде прийняте до середини грудня. Угорщина і Туреччина – єдині країни, які не ратифікували вступ Швеції та Фінляндії до НАТО.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.