Республіканці хочуть посилити контроль допомоги Україні, отримавши більшість в Палаті представників

Неділя, 27 листопада 2022, 21:04

Два законодавці-республіканці пообіцяли посилити контроль за військовою допомогою Україні після того, як їхня партія отримає більшість у Палаті представників США у січні.

Про це пише Bloomberg, пише "Європейська правда".

"Ми збираємося забезпечити більший нагляд, прозорість та підзвітність", - заявив Майкл МакКоул, який претендує на посаду голови Комітету у закордонних справах Палати представників

Майк Тернер, старший республіканець у Комітеті з питань розвідки, критично оцінив той факт, що лише частина з 40 мільярдів доларів допомоги, яку Палата представників, очолювана демократами, ухвалила у травні, була спрямована безпосередньо на озброєння України.

"Це гроші американських платників податків, які йдуть в Україну. Чи зменшує це наше бажання допомогти українському народу боротися? Ні, але ми будемо робити це відповідально", - сказав він.

Нагадаємо, президент США Джо Байден 23 листопада доручив Держдепартаменту надати Україні 400 мільйонів доларів військової допомоги.

Зазначимо, сенатор-республіканець Джим Ріш в інтерв’ю "Європейській правді" заявив, що немає ризику зменшення військової підтримки США для України після проміжних виборів до Конгресу, попри те, що від окремих політиків лунають такі заклики. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.