У Франції чоловіка незаконно звільнили за те, що він недостатньо розважався на роботі

Понеділок, 28 листопада 2022, 12:26

Касаційний суд Франції визнав незаконним звільнення з роботи чоловіка за те, що він нібито не був досить "веселим" на роботі.

Про це пише видання The Washington Post, пише "Європейська правда".

Чоловік, якого в судових документах називають паном Т., був звільнений із консалтингової компанії Cubik Partners у 2015 році після того, як відмовився брати участь у семінарах та світських заходах у вихідні, які, за словами його адвокатів, включали "надмірний алкоголізм" та "безладні статеві зв'язки".

Суд у Польщі виправдав чоловіків, які повалили статую священника, підозрюваного в насильстві

Пан Т. стверджував, що "весела" культура в компанії включала "принизливі та нав'язливі практики", у тому числі знущальні сексуальні дії, грубі прізвиська та примус розділяти ліжко з іншим співробітником під час робочих заходів.

У своєму рішенні, прийнятому цього місяця, Касаційний суд ухвалив, що чоловік має право на "свободу самовираження", і що відмова від участі у соціальних заходах є "фундаментальною свободою" відповідно до трудового законодавства та законів про права людини та не є підставою для його звільнення.

Згідно з судовими документами, чоловік був прийнятий на роботу в Cubik Partners як старший консультант у лютому 2011 року та підвищений до директора у лютому 2014 року. Його було звільнено за "професійну некомпетентність" у березні 2015 року за те, що нібито не дотримувався загальноприйнятих цінностей компанії.

Компанія також критикувала його іноді "демотивуючий тон" щодо підлеглих, а також його нібито нездатність отримувати зворотний зв'язок та дослухатися до різних точок зору.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.